Energizer bij congres

Soms wil een opdrachtgever iets bijzonders. Zoals bezoekers van het congres, de conferentie, wakker schudden. Een interactieve muzikale act. 

energizer zaal opwarmen kick off toastmasters division c conference congres workshop edward val

Zaal oppeppen

Soms heeft een congres, een conferentie, even een extra pep nodig. Het publiek moet even worden wakker geschud. Iemand die de zaal verrast met een grappige energieke bijdrage.

Ik doe dat graag. Ik laat de zaal opstaan. Mensen gaan klappen. Ze komen het toneel op. Mensen gaan zingen. Helemaal fris en fruitig voor de volgende ronde.

VIDEO ‘THE TOASTMASTERS BOOGIE’

Aanpak

De manier waarop ik een energizer verzorg, hangt sterk samen met het type event. Uiteraard met het aantal mensen, het onderwerp van het congres, maar vooral ook met de set up.

Set up

Een congreszaal, in theateropstelling, is een heel andere situatie dan wanneer de energizer buiten plaatsvindt. Of in een, voor de aanwezigen, vertrouwde omgeving, zoals hun eigen bedrijfsrestaurant. De energizer wordt hier op aangepast.

Verbaas de zaal!

Een methode die ik kan inzetten bij het verzorgen van een energizer is ‘verbaas de zaal’. Iets doen wat niemand verwacht. Iets waar de zaal meteen vanaf het begin de aandacht bij heeft. Ik geef een voorbeeld.

Thema teamwork .. 

Stel je voor. Het thema is ’teamwork’, alle hoofden dezelfde kant op’, ‘verbondenheid’, ‘familiegevoel’, ‘samen sterk’. Ik kom het podium van de conferentiezaal op. In een kerstoutfit. Zelfs met een speciale kerstgitaar!

kerst act energizer

Ik begin met een grappige introductie. Ik vertel over de link tussen teamwork en kerstgevoel. Op de melodie van een bekend kerstnummer zingt de hele zaal met mij mee.

Een aantal van hen staat naast mij op het podium. De toon is gezet. Tijdens de pauze, die later volgt, is het het onderwerp van gesprek. Echt gebeurd!