Veelgestelde vragen | Feest & Event

Voorafgaand aan een boeking heb ik altijd telefonisch contact met de opdrachtgever. Ben ik de juiste man voor deze opdracht? Voor mij is het belangrijk om te weten wat de wensen zijn. Mijn opdrachtgevers worden graag goed geïnformeerd over wat ze van mij mogen verwachten.

01. Doe je dit vaker?

Sinds maart 1999 werk ik fulltime als zanger, gitarist, troubadour in heel Nederland. Ik ben, zeg maar, een fulltime muzikale ZZP-er. Voor die tijd heb ik communicatie gestudeerd en werkte ik als product manager in de muziekindustrie

02. Hebben wij inspraak in het repertoire?

Zeker! Bekijk de repertoirelijst via stap 3 in het hoofdmenu. Stuur mij een e-mail, of vertel mij tijdens ons telefoongesprek welke genres of welke nummers juist wel of niet de voorkeur hebben. Tijdens het optreden kunnen natuurlijk ook verzoeknummers worden aangevraagd.

03. Kun jij optreden, afgewisseld met een DJ?

Een troubadour optreden voorafgaand aan dat van een DJ gaat prima. Steeds om en om, gedurende een avond, is geen goede combinatie. Het komt de sfeer niet ten goede. Wat goed kan is dat de DJ begint met draaien, nadat het optreden van de troubadour geheel is afgelopen.

04. Is het stil tijdens jouw pauzes?

Betreft het een optreden met gebruik van geluidsapparatuur, dan zorg ik voor passende achtergrondmuziek voor tijdens mijn pauzes. Muziek van o.a. James Taylor, Paul Simon, Billy Joel, Amy Winehouse, Crowded House, Mark Knopfler, George Michael, Caro Emerald. Het is belangrijk om de juiste muziek te draaien tijdens een pauze. Hiermee kan de juiste sfeer worden neergezet voor het vervolg van het optreden.

Poptroubadour Edward Val inhuren | Feest lunch diner receptie high tea event interactief live akoestisch achtergrond langs tafels zanger gitaar zuid noord holland utrecht overijssel | EV11

05. In welke regio treed jij het meest op?

Al sinds 1999 treed ik op in heel Nederland. Er is niet een bepaalde regio waar ik het meest optreed. Ik woon in Nijkerk (Amersfoort) dus in principe zijn alle provincies snel te bereiken.

06. Hoe lang duurt een optreden?

Ik hanteer een basistarief en daarvoor kan ik tenminste 2 uur (2 x 50 minuten) optreden. Optredens van een half uur of 90 minuten zijn ook mogelijk, maar de kortere duur van het optreden heeft dan geen invloed op de prijs. Optredens van 3 of 4 uur doe ik zeer regelmatig. Ik hanteer een uurtarief voor elk uur dat het optreden langer duurt dan 2 uur. Speel ik voor een vaste groep mensen, dan is een optreden van 4 uur een maximum. Speel ik voor passanten (winkelcentra, recreatiepark, dierentuin, open dag) dan speel ik maximaal 6 uur achter elkaar.

07. Wat kost een optreden?

Er zijn een aantal variabelen die bepalend zijn voor de totaalprijs. Welke datum, hoelang duurt het optreden, hoeveel geluidsapparatuur is nodig, moet ik speciale nummers instuderen, etc. Vertel mij wat de wensen zijn. Wat gaat er gebeuren die dag? We vullen het samen in.

08. Begeleid jij ook stukjes en sketches?

Ik doe het graag. Indien mij dit tijdig wordt gevraagd, is de kans het grootst dat dat lukt. Tijdens optredens, met mijn zaal-geluidsapparatuur, heb ik een draadloze microfoon beschikbaar voor speeches, etc.

Troubadour zanger gitarist feest partij verjaardag event onmtvangst mobiele act gezellig interactief langs tafels ervaring professioneel Edward Val | EV17

09. Hoe hard is het volume?

Een zanger, gitarist zonder gebruik van geluidsapparatuur klinkt niet veel harder dan het gebruikelijke volume van een televisie. Als daar een groep mensen gezellig doorheen praat, dan hoor je er nog maar weinig van. Ik maak daarom gebruik van geluidsversterking. Belangrijk! Al sta je pal naast een speaker, je moet nog steeds verstaanbaar met elkaar kunnen blijven praten. Geluidsapparatuur is niet alleen om het volume te regelen. Ook om de klank te bepalen.

10. Edward, wat is jouw meerwaarde voor ons feest?

Treed ik op tijdens een feestelijke gelegenheid, dan is mijn doel is een geslaagd feestje voor de opdrachtgever en de gasten! Ik verzorg dan akoestische live muziek, met een praatje en een grapje. Het is mijn taak om sfeervol, muzikaal bij te dragen aan datgene waar de gasten voor zijn gekomen. Meestal is dat gezellig met elkaar kunnen kletsen, wat eten, wat drinken. Het liefst relaxed en ongedwongen. Soms, als het moment daar is, ontstaat er een gezellige interactie. Het is mijn vak dit goed georganiseerd te ondersteunen.

Ik heb mijn repertoire goed ingestudeerd. Speel alles uit het hoofd. Ik werk uitsluitend met professionele instrumenten en professionele apparatuur. Ik kom voorrijden in een betrouwbare auto. Investeer in moderne technische oplossingen, etc. Daarbij ben ik sympathiek aanwezig en leg gemakkelijk het contact.

11. Sta jij erg centraal tijdens een optreden?

Mijn doel is een geslaagd feestje voor de gasten! Mijn uitvoeringen zijn hierop afgestemd. Een concertzanger met een geweldige strot kan je wellicht kippenvel bezorgen, maar ik ben van mening dat dat te veel aandacht zou opeisen tijdens een gezellig feestje of diner. Mijn repertoire, mijn zangpartijen en gitaararrangementen zijn afgestemd op het ondersteunen van waar de gasten voor zijn gekomen.

12. Wat als jij verhinderd bent om op te treden?

De afgelopen 19 jaar ben ik 1 keer verhinderd geweest om een geboekt optreden te verzorgen. Zou zoiets zich voordoen, dan neem ik meteen contact op met mijn opdrachtgever. Wil mijn opdrachtgever dat ik, zonder verhoging van de totaalprijs, een passende muzikale vervanging regel, dan zet ik mij daarvoor in. Ik beschik over een breed netwerk van collega-muzikanten.