Veelgestelde vragen

Voorafgaand aan een boeking heb ik telefonisch contact met de opdrachtgever. Voor mij is het belangrijk om te weten wat de wensen zijn. Plus, mijn opdrachtgevers worden graag goed geïnformeerd over wat ze van mij mogen verwachten.

Veelgestelde vragen zanger gitarist Edward Val | Mobiele live muziek inhuren | sfeermaker entertainer artiest solo muzikant

01. Doe je dit vaker?

Sinds maart 1999 werk ik fulltime als zanger, gitarist, troubadour in heel Nederland. Zeg maar, een fulltime muzikale ZZP-er. Voor die tijd heb ik communicatie gestudeerd en werkte ik als product manager in de muziekindustrie

02. Hebben wij inspraak in het repertoire?

Zeker! Bekijk de repertoirelijst. Stuur mij een e-mail, of vertel mij tijdens ons telefoongesprek welke genres of welke nummers juist wel of niet de voorkeur hebben. Tijdens het optreden kunnen natuurlijk ook verzoeknummers worden aangevraagd.

03. Kun jij optreden, afgewisseld met een DJ?

Een troubadour voorafgaand aan een DJ gaat prima. Steeds om en om, gedurende een avond, is geen goede combinatie. Het komt de sfeer niet ten goede. Laat de DJ beginnen met draaien, nadat het optreden van de troubadour geheel is afgelopen.

04. Is het stil tijdens jouw pauzes?

Betreft het een optreden met gebruik van geluidsapparatuur, dan zorg ik voor passende achtergrondmuziek voor tijdens mijn pauzes. Muziek van o.a. James Taylor, Paul Simon, Billy Joel, Amy Winehouse, Crowded House, Mark Knopfler, George Michael, Caro Emerald. Het is belangrijk om de juiste muziek te draaien tijdens een pauze. Hiermee kan de juiste sfeer worden neergezet voor het vervolg van het optreden.

Compact flexibel mobiele geluidsversterking zang gitaar Edward Val Nijkerk Apeldoorn Gelderland Senioren dementie zorgentertainment

05. In welke regio treed jij het meest op?

Al sinds 1999 treed ik op in heel Nederland. Er is niet een bepaalde regio waar ik het meest optreed. Ik woon in Nijkerk (Amersfoort) dus in principe zijn alle provincies snel te bereiken.

06. Hoe lang duurt een optreden?

Dat loopt nogal uiteen. Ik verzorg wel korte optredens, van 30 of 60 minuten, maar de meeste optredens duren 2 tot 4 uur. Is ook zeer afhankelijk van het type optreden. Begeleid ik een volledige feestavond of verras ik een jubileumpaar door ze even muzikaal in het zonnetje te zetten.

07. Wat kost een optreden?

Een aantal variabelen zijn bepalend voor de totaalprijs. Welke datum, hoelang duurt het optreden, hoeveel geluidsapparatuur is nodig, moet ik speciale nummers instuderen, etc. Vertel mij wat de wensen zijn. We vullen het samen in.

08. Begeleid jij ook stukjes en sketches?

Ik doe het graag. Vraag het mij tijdig, dan is de kans het grootst dat dat lukt. Tijdens optredens, met mijn zaal-geluidsapparatuur, heb ik een draadloze microfoon beschikbaar voor speeches, etc.

09. Hoe hard is het volume?

Een zanger, gitarist zonder gebruik van geluidsapparatuur klinkt niet veel harder dan het gebruikelijke volume van een televisie. Ik maak daarom gebruik van geluidsversterking. Maar met een aangenaam volume! Geluidsapparatuur is niet alleen om het volume te regelen. Ook om de klank te bepalen.

10. Edward, wat is jouw meerwaarde voor ons feest?

Treed ik op tijdens een feestelijke gelegenheid, dan is mijn doel is een geslaagd feestje voor de opdrachtgever en de gasten! Het is mijn taak om sfeervol, muzikaal bij te dragen aan datgene waar de gasten voor zijn gekomen. Het liefst relaxed en ongedwongen. Soms, als het moment daar is, ontstaat er een gezellige interactie. Het is mijn vak dit goed georganiseerd te ondersteunen.

11. Sta jij erg centraal tijdens een optreden?

Een concertzanger met een geweldige strot kan je wellicht kippenvel bezorgen, maar dat zou te veel aandacht opeisen tijdens een gezellig feestje of diner. Mijn repertoire, mijn zangpartijen en gitaararrangementen zijn afgestemd op het ondersteunen van waar de gasten voor zijn gekomen.

12. Wat als jij verhinderd bent om op te treden?

De afgelopen 20 jaar ben ik 1 keer verhinderd geweest om een geboekt optreden te verzorgen. Zou zoiets zich voordoen, dan neem ik meteen contact op met mijn opdrachtgever. Wil mijn opdrachtgever dat ik, zonder verhoging van de totaalprijs, een passende muzikale vervanging regel, dan zet ik mij daarvoor in. Ik beschik over een breed netwerk van collega-muzikanten.

Populaire pagina’s »

Mobiele zanger gitarist | Volume, klank & sfeer | Repertoire & genres | Repertoirelijst | Tips & checklist | Referenties | Video’s | Bijzondere opdracht! | Contact