Energizer bij congres

Soms wil een opdrachtgever iets bijzonders. Zoals het wakker schudden van de bezoekers van het congres, de conferentie. Een interactieve act. Energizer!

energizer zaal opwarmen kick off toastmasters division c conference congres workshop edward val

Zaal oppeppen

Soms heeft het wat extra pep nodig. Het publiek moet even worden wakker geschud. Dan heb je iemand nodig die de zaal verrast met een grappige energieke bijdrage.

Ik doe dat graag. Ik laat de zaal opstaan. Mensen gaan klappen. Ze komen het toneel op. Mensen gaan zingen. Iedereen is weer vol energie.

VIDEO ‘THE TOASTMASTERS BOOGIE’

Aanpak

De manier waarop ik een energizer verzorg, hangt samen met het type event. Uiteraard met het aantal mensen, het onderwerp van het congres, maar vooral ook met de set up.

Set up

Een congreszaal, in theateropstelling, is een heel andere situatie dan wanneer de energizer buiten plaatsvindt. Of in een, voor het publiek, vertrouwde omgeving. Zoals hun eigen bedrijfsrestaurant. De energizer wordt hier op aangepast.

Verbaas de zaal!

Een methode die ik kan inzetten bij het verzorgen van een energizer is ‘verbaas de zaal’. Iets doen wat niemand verwacht. Iets waar de zaal meteen vanaf het begin de aandacht bij heeft.

Thema teamwork .. 

Stel je voor. Het thema is ’teamwork’, alle hoofden dezelfde kant op’, ‘verbondenheid’, ‘familiegevoel’, ‘samen sterk’. Ik kom het podium van de conferentiezaal op. In een kerstoutfit. Zelfs met een speciale kerstgitaar!

kerst act energizer

Ik begin met een grappige introductie. Ik vertel over de link tussen teamwork en kerstgevoel. Op de melodie van een bekend kerstnummer zingt de hele zaal met mij mee.

Op het podium staan een aantal van hen naast mij. Zij vormen een koortje. De toon is gezet. Het wordt het onderwerp van gesprek. Echt gebeurd!