Muzikant in winkelcentrum

In een winkelcentrum, bij markt, braderie en festival ben ik 95% actief met improvisatieliedjes. Liedjes over het bloemenstalletje, het reisbureau, de winkels die ik passeer in het winkelcentrum. Maar vooral ook, .. de bezoekers.

Muzikale act

Een zanger-gitarist die optreedt in een winkelcentrum wordt door bezoekers van zo’n winkelcentrum eerder ervaren als een straatzanger, dan als ingehuurd entertainment.

Maar, presenteert de zanger-gitarist zich echt als een muzikale act. Zingt hij grappige liedjes die hij ter plekke bedenkt. Liedjes over de winkels en over de mensen waar hij een praatje mee maakt. Dan wordt zijn optreden ervaren als een traktatie van de winkelcentrum.

Op camera

Bezoekers van het winkelcentrum worden door mij vrolijk toegezongen. Terwijl hun eigen camera alles opneemt. Vaak zing ik 2 keer voor dezelfde persoon. Vaak hebben ze hun camera nog niet gereed en willen ze het alsnog even opnemen.

‘De leukste Elbert’

Ik ga langs de terrassen. Loop zingend door de winkelstraat. Ik zing liedjes voor de mensen met hun naam erin verwerkt. Liedjes waarin ik hen omschrijf. Daarna misschien even een liedje over de viskraam. ‘Het is het lekkerste visje dat je ooit hebt gehad’. Over de andere winkels: de ijssalon, de slager, snackbar, etc. Improvisatieliedjes!

Mobiele geluidsversterking

In een winkelcentrum zijn veel omgevingsgeluiden. Daarom is het essentieel om geluidsversterking te gebruiken. Ik heb daarvoor mijn versterkersgordel.

De speakers hangen links en rechts op mijn heupen (zie foto). Mijn microfoon en gitaar zijn hierop aangesloten. Alles werkt op een zeer platte accu.

Ik ben volledig mobiel inzetbaar. Ik kan het geluid perfect op de situatie afstemmen. Op mijn rechter been zie je diverse mondharmonica’s. Mensen kijken hun ogen uit.

winkelcentrum edward val mobiel livce muziek artiest straattheater