Muzikant in winkelcentrum

In een winkelcentrum, bij markt, braderie en festival ben ik vooral actief met improvisatieliedjes. Liedjes over de bloemenstal, het reisbureau. Maar vooral de bezoekers.

Muzikale act

Ik presenteer me als een muzikale act. Ik zing grappige liedjes over de bezoekers. Liedjes over de winkels en over de mensen waar ik een praatje mee maak. Liedjes die ik ter plekke bedenk. Mijn optreden wordt ervaren als een ware traktatie van de winkelcentrum.

Leuke filmpjes

Bezoekers van het winkelcentrum worden door mij vrolijk toegezongen. Terwijl hun eigen camera alles opneemt. Zo hebben ze leuke filmpjes, om ook anderen te laten zien dat er weer leuke dingen gebeuren in het winkelcentrum.

De leukste Elbert

Ik speel langs de terrassen. Loop zingend door de winkelstraat. Ik zing liedjes voor de mensen met hun naam erin verwerkt. Liedjes waarin ik hen omschrijf. Daarna misschien even een liedje over de viskraam. ‘Het is het lekkerste visje dat je ooit hebt gehad’.

Mobiele geluidsversterking

In een winkelcentrum zijn veel omgevingsgeluiden. Daarom is het essentieel om geluidsversterking te gebruiken. Ik heb daarvoor mijn mobiele versterkersgordel.

De speakers hangen links en rechts op mijn heupen (zie foto). Mijn microfoon en gitaar zijn hierop aangesloten. Alles werkt op een platte accu. Op mijn rechterbeen zie je diverse mondharmonica’s. Mensen kijken hun ogen uit.

winkelcentrum edward val mobiel livce muziek artiest straattheater