Schaapscheerdersfeest Ermelo

Zaterdag 2 juni 2018 was het jaarlijkse schaapscheerdersfeest bij de schaapskooi van Ermelo. De laatste schapen van de kudde werden geschoren of geknipt.

Schaapskooi Ermelo | Mobiele-muzikant-Zanger-gitarist-troubadour-Edward-Val-Optreden-Schaapscheerdersfeest-2018-Persoonlijke-liedjes-op-maat-Muzikale-kinderranimatie

Programma

Rond het scheren van de schapen was een mooi publieksprogramma samengesteld. Jong en oud konden hun behendigheid testen op een groot touwparcours van Zwaan Buitensport. Er konden vliegers worden gemaakt en opgelaten worden en het Vliegerteam demonstreerde bijzondere vliegers.

Kinderen mochten herdersstokken versieren, kaarsen maken en zich laten schminken. Er waren kramen met wol- hobby- en schapenproducten en de ambachten van het wol spinnen, kaarden, vilten en weven waren er te zien.

Foodtruck festival event troubadour mobiele live muzek rondlopende zanger act inhuren edward val ermelo veluwe

Er was een demonstratie vacht vilten. Een zwaar werkje, waarbij soms op blote voeten de natte en ingezeepte vacht bewerkt wordt. Bezoekers mochten het ook proberen. Imkers van de bijenvereniging gaven uitleg over de bijenvolken in de bijenstal. Huifkar De Lindeboom verzorgde ritjes over de heide.

Schaapscheerdersfeest Ermelo 2018

Op 2 juni 2018 heb ik muzikale kinderanimatie verzorgd tijdens Het Schaapscheerdersfeest in Ermelo.

Kinderen werden spontaan door mij toegezongen. Met een door mij ter plekke verzonnen liedtekst. De foodtruck Zoet & Zopie maakte die dag zoveel indruk op de vele aanwezigen. Die verdiende ook een eigen liedje.

Improvisatieliedjes

Troubadour Edward Val heeft de hele dag gezorgd voor sfeervolle muziek op het terrein. Kinderen werden spontaan toegezongen door de Nijkerkse troubadour. Troubadour Edward Val bedenkt ter plekke een liedje over het kind.

Hilariteit alom, want de persoonlijke liedjes zitten natuurlijk ook vol met grapjes.

Schaapskooi Ermelo | Leuke Troubadour-Edward-Val-Optreden-Schaapscheerdersfeest-2018-Gezellig Persoonlijke-liedjes-op-maat-Muzikale-kinderranimatie

Welkom

Heb je het Schaapscheerdersfeest editie 2018 gemist, dan heb je volgend jaar gewoon weer een kans. Was je er in 2018 wel bij, dan weet je dus hoe leuk het er is. Dan kom je de volgende editie vast weer. Kijk op www.schapedrift.nl voor meer informatie.