Troubadour bij Tuinenfestival Struinen Amersfoort

Op zondag 7 juli 2019 was het weer tijd voor het tuinenfestival ‘Struinen in de Tuinen’. Dit jaar verzorgde Troubadour Edward Val tijdens Struinen een drietal optredens bij zorglocatie Lyvore De Plataan, in het Soesterkwartier, Amersfoort.

Struinen Tuinen Festival Amersfoort Utrecht | zanger gitarist Lyvore De Plataan dementie alzheimer zorgtainment oude hollandse liedjes | Troubadour Edward Val
Foto: Nel Groenendijk
Hollandse klassiekers

Bij Lyvore De Plataan wonen senioren met dementie. Edward speelde een aangepast repertoire. Vooral Hollandse klassiekers uit de jaren 50, 60 en 70. Liedjes die voor de bewoners een herinnering ophaalde. Edward presenteerde de liedjes door er vooraf ook kort iets over te vertellen. Er ontstond al gauw een relaxte sfeer.

Bekende liedjes. Van Johnny Hoes tot Ramses Shaffy. Van Rob de Nijs tot Louis Davids. Veelal gespeeld als medley’s, zodat zoveel mogelijk liedjes de revue konden passeren.

troubadour zanger gitarist edward val senioren dementie alzheimer zorgtainment oude liedjes hollandse klassiekers struinen
Foto: Nel Groenendijk
Live muziek en dementie

Met regelmaat verzorgt Edward optredens in zorginstellingen. Soms voor mensen met een verstandelijke beperking, maar veelal voor bewoners van 80+. Met de jaren deed Edward ruime ervaring op in het spelen voor mensen met dementie.

Veel optredens in zorginstellingen vinden plaats voor grotere groepen in een zaal, restaurant. Maar voor bewoners met dementie vinden optredens meestal plaats op hun afdeling, huiskamer. Intiem en heel nabij. Maar, tijdens tuinenfestival Struinen natuurlijk in de tuin van De Plataan.

Obade serenade troubadour speciaal liedje op maat struinen amersfoort de plataan tuin optreden zanger nederlandse liedjes dementie

Improvisatieliedjes

Naast zijn brede repertoire aan Hollandse klassiekers en Top 2000 hits speelt Edward ook improvisatieliedjes. Korte geinige liedjes die hij ter plekke bedenkt over iets of iemand. Waarom? Vooral omdat hij daar zelf schik van heeft.Het draagt bij tot een heerlijk ontspannen, luchtige sfeer.

Improvisatie liedjes poffertjes de plataan lyvore oesterkwartier edward val zanger gitarist
Foto: Nel Groenendijk
Mijn opa, mijn opa

‘Mijn opa, mijn opa, mijn opa … in heel Europa ..’ Mensen hebben heerlijk meegezongen. Liedjes als ‘Brandend zand’, ’Twee motten’, ‘Daar bij de waterkant’, ze blijven reuze populair. Niet alleen onder de bewoners van De Plataan. Ook onder de mensen die als gast kwamen.

gezelligheid-sfeer-senioren-optreden-live-muziek-bejaarden-zorginstelling-liedjesbingo-toen-nostalgie-dementie-live-muziek-troubadour-zanger-gitarist-edward-val